Ashwagandha beneficii si contraindicatii

Ashwagandha (Withania somnifera) este o planta medicinale indiana care face parte din familia Solanaceae. Ashwagandha este cunoscuta sub numele de “ginseng indian” sau “gingko indian” si este larg utilizata in medicina ayurvedica pentru a trata diverse afectiuni, de la anxietate si stres la probleme de somn si durere cronica.

Principalele beneficii ale ashwagandhei sunt:

Reducerea anxietatii si a stresului: Ashwagandha poate ajuta la reducerea simptomelor de anxietate si stres prin influentarea nivelelor hormonilor de stres (cum ar fi cortisolul) in organism.

Cresterea rezistentei la stres: Ashwagandha poate ajuta la imbunatatirea capacitatii organismului de a face fata stresului prin stimularea sistemului imunitar.

Ameliorarea problemelor de somn: Ashwagandha poate ajuta la imbunatatirea calitatii somnului prin relaxarea sistemului nervos si ameliorarea anxietatii.

Reducerea durerii cronice: Ashwagandha poate ajuta la reducerea durerii cronice prin efectele sale antiinflamatorii.

Cresterea vitalitatii: Ashwagandha poate ajuta la imbunatatirea energiei si a vitalitatii prin cresterea rezistentei la stres si reducerea simptomelor de anxietate.

Sprijinirea sanatatii cognitive: Ashwagandha poate ajuta la sprijinirea sanatatii cognitive prin protectia neuronilor si imbunatatirea capacitatii de invatare si memorare.

Cresterea massei musculare: Ashwagandha poate ajuta la cresterea masei musculare prin stimularea sintezei proteice si imbunatatirea recuperarii dupa antrenament.

Inhiba creșterea celulelor canceroase: Ashwagandha poate ajuta la inhibarea cresterii celulelor canceroase prin efectele sale antiinflamatorii si imunostimulatoare.

Ashwagandha poate fi gasita sub forma de suplimente alimentare, cum ar fi capsule, tincturi sau extracte, si poate fi luata oral sau aplicata extern.

Ashwagandha este cunoscuta pentru efectele sale adaptogene, care ajuta la imbunatatirea rezistentei organismului la stres si la mentinerea echilibrului emotional. De asemenea, planta este bogata in substante active cum ar fi glicozidele withanolide, care au proprietati antiinflamatorii si imunostimulatoare.

Principalele beneficii ale ashwagandhei sunt:

Reducerea anxietatii si a stresului: Ashwagandha poate ajuta la reducerea simptomelor de anxietate si stres prin influentarea nivelelor hormonilor de stres (cum ar fi cortisolul) in organism. Unele studii au aratat ca ashwagandha poate avea efecte benefice asupra simptomelor de anxietate si depresie, reducand nivelurile de cortizol si creste nivelurile de serotonina, un neurotransmitator care contribuie la starea de bine.

Cresterea rezistentei la stres: Ashwagandha poate ajuta la imbunatatirea capacitatii organismului de a face fata stresului prin stimularea sistemului imunitar. Ashwagandha poate creste numarul de celule imune (cum ar fi limfocitele T) si poate ajuta la prevenirea scaderii imunitatii cauzata de stres.

Ameliorarea problemelor de somn: Ashwagandha poate ajuta la imbunatatirea calitatii somnului prin relaxarea sistemului nervos si ameliorarea anxietatii. Ashwagandha poate creste nivelurile de GABA, un neurotransmitator care contribuie la relaxare si somn.

Ashwagandha poate ajuta la reducerea durerii cronice

Evaluare

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Alte Produse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *