Ce este triptofan care sunt efectele adverse sau beneficile lui?

Triptofanul este un aminoacid esential care serveste mai multor scopuri importante, cum ar fi echilibrul de azot la adulti si cresterea la sugari. De asemenea, creeaza niacina, care este esentiala in crearea neurotransmitatorului serotonina. Există doua tipuri de triptofan: L-triptofan si D-triptofan. Singura diferenta intre cele doua tipuri este orientarea moleculei.

Puteti obtine triptofan prin anumite alimente sau un supliment sub forma de pulbere.

Alimente cu triptofan
Triptofanul poate fi gasit in unele alimente, in special in cele bogate in proteine. Alimentele cunoscute a fi bogate in triptofan includ: pui, curcan, oua, branza, lapte, peste, arahide, seminte de dovleac si susan, tofu si soia, ciocolata.
Pentru ca triptofanul sa poata fi transformat in niacina, totusi, corpul trebuie sa aiba suficient fier, vitamina B-6 si vitamina B-2.

Efectele secundare ale triptofanului
Triptofanul poate avea o multime de beneficii pentru sanatate, dar suplimentul poate provoca o serie de efecte secundare neplacute la oameni.

Cele mai frecvente sunt reactiile adverse gastrointestinale, care includ: arsuri, dureri de stomac, ragaiala, varsaturi si greata, diaree, pierderea poftei de mancare.
Alte reactii adverse comune includ: dureri de cap, disfunctie sexuala, gura uscata
Efectele secundare mai grave, care justifică oprirea imediată a consumului, includ: somnolenta, estompare vizuala, slabiciune musculara, oboseala

Evaluare

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Alte Produse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *