Ce proteine sa alegem izolat hidrolizat sau concentrat proteic din zer?

Alegerea tipului de proteina din zer depinde de scopul tau.

Izolatul proteic din zer este obtinut prin procesarea zerului prin metode care elimina majoritatea grasimilor si lactozei. Rezultatul este o pulbere proteica concentrata, cu un continut ridicat de proteine si un continut scazut de grasimi si carbohidrati. Izolatul proteic din zer este rapid absorbit de organism, ceea ce il face ideal pentru a fi utilizat dupa antrenament pentru a repara si construi muschii.

Hidrolizatul proteic din zer este o forma mai rafinata de proteina din zer, care este obtinuta prin hidroliza enzimatica a proteinei din zer. Acest proces are ca rezultat fragmente mai mici de proteine, cunoscute sub numele de peptide, care sunt mai usor de absorbit de organism. Hidrolizatul proteic din zer poate fi utilizat atunci cand se doreste o absorbtie rapida a proteinei, de exemplu dupa antrenament.

Concentratul proteic din zer este obtinut prin procesarea zerului pentru a elimina grasimile si lactoza, dar rezultatul final nu este la fel de concentrat ca al izolatului proteic din zer. Concentratul proteic din zer poate fi utilizat atat pentru a sprijini cresterea si refacerea muschilor, cat si pentru a sustine necesarul zilnic de proteine.

In general, alegerea tipului de proteina din zer depinde de necesitatile tale nutritionale si de scopurile tale de fitness. Daca ai nevoie de o sursa de proteine de absorbtie rapida, cum ar fi dupa antrenament, atunci izolatul proteic din zer sau hidrolizatul proteic din zer sunt optiuni bune. Daca ai nevoie de o sursa de proteine mai lent absorbita, atunci concentratul proteic din zer poate fi o alegere potrivita. Este important sa discuti cu un medic sau un nutritionist pentru a determina ce tip de proteina din zer este cel mai potrivit pentru nevoile tale nutritionale.

Evaluare

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Alte Produse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *